Ako už samotný názov Cheese napovedá, bude mať táto odroda niečo spoločné so syrom. Je to práve jej nezameniteľnú syrové arómu. Za jej vznik vďačíme skupine britských Squater, ktorým sa podarilo vyvinúť z klonov skunk v 90. rokoch túto dnes veľmi obľúbenou odrodu.

Cheese patrí medzi vydarené Strain nielen z dôvodu chuti, ale tiež sa môže pýšiť rýchlym rastom a vysokými výnosmi. A práve vďaka týmto prednostiam sa dostáva do pomyselného rebríčka desiatich najlepších odrôd predávaných v coffee shopoch v Amsterdame.

O rastline:

Skladbou je to skôr tenšie rastlina majúca dlhé roztiahnuté listy. Tvorí veľké šúľky, bohato obsypané živicou. Pri nižších teplotách v dobe zrenia získava fialový nádych. Kvalitou by sa dala prirovnať k Big Bud, Skunk # 1 alebo napríklad ku Critical.

Technické parametre:

  • • Prostredie:                 Indoor / Outdoor
  • • Výška rastliny: až 2,5m
  • • Genetika: indica / sativa
  • • Doba kvitnutia: 7-8 týždňov
  • • Zber: polovica októbra
  • • THC: 15-20%, vysoké CBD
  • • Výnos: okolo 400g

História odrody:

Na začiatku článku sme už spomenuli britskej Squater. Táto komunita nesúca názov Exodus žila severne od Londýna. Boli známi pre svoj voľnomyšlienkársky spôsob života a kladný postoj k marihuane. Vďaka tomu sa dostali aj do problémov so zákonom. Členovia komunity protestovali proti britskému zákonu a snažili sa presadiť, aby pestovanie a fajčenie marihuany na verejnosti bolo legálne záležitosťou.

Okolo roku 1995 komunita vyvinula z klonov skunk novú odrodu Cheese. A tým začala "syrová éra". Počas 90. rokov sa rozšírila po celej Veľkej Británii. Vôňa Cheese by sa dala prirovnať k vôni čerstvého ovocia a syra čedar.

Účinky Cheese sú povznášajúce až euforické. Pomáha tlmiť bolesť, je dobrý na stres a úzkosti. Odroda si získala mnoho priaznivcov po celom svete a podarilo sa jej umiestniť aj na prvom mieste na Cannabis Cupu.

Cheese

Čo je dobré vedieť? Cheese má rád väčšie množstvo vody, pri pestovaní indoor dorastá až 1,5m a vonku je schopný sa vytiahnuť až do 2,5m. Keďže ho charakterizuje veľmi intenzívna vôňa, pestovanie sa bez uhlíkových filtrov takmer nezaobíde

Krížence Cheese:

  • Deep Cheese

Dvojročná ustavičná práca priniesla výsledok vo forme Deep Cheese. Oproti pôvodnému Cheese oplýva ešte intenzívnejší vôňou a chuťou. Zachovaná zostala dĺžka kvetu 8 týždňov. Typickým znakom sú úzke listy a veľmi silné účinky. Pre milovníkov výrazných chutí je jasnou jednotkou.

  •   White Cheese

Skrížením White Widow a Cheese vznikla odroda White Cheese. Z oboch druhov si vzala len to najlepšie a tak nie je divu, že jej možno len veľmi ťažko konkurovať. Disponuje veľkou produkciou živice v kombinácii so syrovým aróma. Po Cheese zdedila výšku a intenzívnu arómu a po White Widow obrovské množstvo živice a produktivitu. Vznikla tak rastlina s väčšími palicami a silnejší stavbou. Odporúča sa na lekárske účely.

  • Blue Cheese

Hybrid Blue Cheese má až 20% THC. Vznikol skrížením Blueberry a Cheese. Jedná sa prevažne o Indika s sladkastou čučoriedkovou vôňou prechádzajúci do syrového arómu. Vytvára silné bočné vetvy, rastom je to skôr menšie krík s mohutnými palicami vysadená množstvom živicových kryštálov.

  • Critical Cheese

Spoločnosť Dinafem uviedla na trh samonakvétací odrodu Critical Cheese. Ide o hybrid Critical + Autoflowering a Cheese Autoflowering. Typické pre túto odrodu sú mäsité hutné šúľky plné živice. Dorastá okolo 1m výšky, teda sa radí skôr medzi priemer. Je možné ju zberať už po 10 týždňoch od vyklíčení. Čo sa týka chuti, výraznejšie zastúpenie má Cheese.

Medzi ďalšie kríženca by sme mohli zaradiť: Little Cheese, Super Silver Cheese, Sweet Cheese, Kush'n'Cheese, Swiss Cheese a ďalšie.

Pozrite sa na všetky modely konope so syrovou príchuťou