• Zápach cigaretového alebo konopného dymu môže niektorým z nás v určitých situáciách zavadzať
  • Dnes sa pozrieme na niekoľko tipov a trikov, ako sa zbytočnému zápachu po fajčení vyvarovať alebo sa ho priamo zbaviť

Nasledujúci zoznam tipov a trikov proti zápachu dymu je použiteľný ako proti dymu cigaretovému, tak konopnému. Spísaný bol skúseným konopným nadšencom, užívateľom a tiež redaktorom serveru zaoberajúceho so všetkým okolo liečebného konope, Leafly.

Finty proti zápachu aneb "ako nesmrdět"

"Osobne som nikdy nepatril k tým, ktorí by fakt, že sú práve pod vplyvom konope, dávali jasne, radi a verejne najavo. Nie, že by som sa za svoj zvyk hanbil, len sa mi proste nechce vnímať tiché predsudky okoloidúcich ľudí.

Aby som sa proti pohľadom niektorých "predsudkárov" ubránil, beriem si so sebou vždy do vrecka pár vychytávok, ktoré mi umožňujú zapadnúť do triezveho davu skúsene ako ninja, ktorému nesvieti oči a nikto ho nemôže vyčuchať. A pretože si vás preveľmi vážim, tak vám svoj zoznam špeciálnych vecičiek ukážem.

Ako raz povedal jeden múdry muž: ‚Buď pripravený vždy. Jedine potom sa nebudeš musieť nikdy pripravovať. ‚Ten múdry muž som ja. Práve teraz. Nemáte zač.

1. Kvapky do očí

Úplne základná vecí, ktorú by ste si so sebou mali napakovať, sú kvapky do očí. Neviem, ako to máte vy, ale mne po pár potiahnutí úplne vždy totálne začervenajú oči. Preto taktiež bez kvapiek do očí nevytiahnem päty z domu, mám je vždy po ruke v aute a pár náhradných doma v šuplíku.

S kvapkami do očí sa oplatí trochu zaexperimentovať a vyskúšať najskôr pár rôznych druhov. Nie všetky kvapky fungujú rovnako dobre a po rovnako dlhú dobu. Raz sa mi stalo, že som sa trochu prepočítal (podpočítal?) Sa silou jedného modelu a hneď potom šiel na večeru s rodičmi a rodinkou. Kvapky do očí som pred vchodom do reštaurácie samozrejme použiť nezabudol, avšak čuduj sa svete, kvapky nezafungovaly. Celú večeru som tak mžoural okolo rude zapáleným pohľadom. To nechcete.

V prípade, že nosíte kontaktné šošovky, berte si so sebou v každom prípade aj zvlhčujúce kvapky pre ne určené. Len preto, že oči nemáte rovno červené, neznamená, že ich nemáte taky pekelne vyschnuté. V prípade, že si nie ste istí, môžete sa vždy spoľahnúť na heslo: Ak vám vyschlo v ústach, potom máte s dosť veľkou pravdepodobnosťou vyschnuté taky oči.

2. Dezinfekcia a krém na ruky

Mám vo zvyku fajčiť blunty. Tým pádom moje ruky pochopiteľne neustále vonia ako tráva a tvrdá práca. Je to súčasťou takejto hry "nalej vylej", na ktorú som si už dobre zvykol. Ak je cenou za to, že sa denne liečim a vznášam ako na obláčiku to, že mi málinko zapáchajú ruky, potom som ochotný ju v pokoji splácať.

To však zároveň neznamená, že mi ruky musia vyložene smrdieť. To nemusí ani vám. Majte vždy po ruke nejaký umývací prostriedok, dezinfekciu na ruky. Z neustáleho porciovanie lepivých paličiek máte dozaista ulepenej a značne parfumované i prsty a môžete si byť istí, že vonia úplne rovnako ako vaša posledná dymová seansa. Po každom dýchánku si namažte dezinfekciu zľahka okolo zápästia a umyte prsty. Zároveň je dobré aj kožu moc často nevysušovat a pridať k tomu aj nejaký hydratačný krém. Ak sa nechcete všade promenádovať ako DJ Zelený Prst, dodržte tento postup a ste v pokoji.

ako nesmrdět kanabisom cigarety

3. Vlhké obrúsky na tvár

Tiež sa vám už niekedy stalo, že ste sa museli ísť úmyselne prebudiť z ríše divov pomocou pár riadnych oplachov tváre ľadovou vodou? Ak nie, je načase vyskúšať silnejší druh marihuany. Ak áno, vitajte medzi nami a nebojte, zďaleka nie ste jediní. Samotnému sa mi niekoľkokrát stalo, že som sa skrátka musel odkolébat do kúpeľne a stráviť peknú chvíľu v spoločnosti chladivé vody.

Čo si ale počať v prípade, keď nemáte žiadnu prebytočnú vodu k mání? Po prvé, zachovajte pokoj. Po druhé, vytaste vlhké obrúsky, ktoré máte určite v batôžku nachystané. Pomocou tejto jednoduchej, ale mocnej pomôcky zaženiete aj tie najhoršie chute na umytie tváre.

4. Kolínska alebo parfum

Neviem ako vy, ale ja osobne nemusím jedincov, ktorí si v kľude vyfajčí pár jointov treba v zaparkovanom aute a potom sa medzi nami veľmi aromaticky prechádzajú, zatiaľ čo predstierajú, že absolútne netušia, prečo že to na nich všetci tak prazvláštne zízajú. Možno teraz zniem krapet staromódne, ale príde mi to jednoducho neohľaduplné.

Ak nechce byť jedni z nápadne aromatických jedincov, noste so sebou vždy nejaký sprej alebo kolínskou.

Pozn .: Ak za sebou máte Hotbox v aute, budete dosť možno cítiť kanabisom po celý zvyšok dňa a nepomôže vám ani kolínska, ani sprej. Kým si nepřehodíte oblečenie a nevysprchujete sa, bude z vás doslova chodiaci terpén. Nabudúce si skúste otvoriť okienka, aspoň treba to strešné.

5. Žuvačky, ústna voda

Buďme k sebe úprimní. Ak si zafajčíte, potom vám jednoducho z úst páchne. Je celkom jedno, aké všemožné chute a arómu ste cítili pri vdychovaní, po výdychu už to tak slávne nebude. Máloktorý zážitok sa nepríjemnosťou vyrovná zážitku rozhovoru s indivíduom smradľavého dychu.

Preto je dobré mať po ruke aspoň pár žuvačiek alebo ústnu vodu. Osviežiť si ústa je vhodné aj v prípade, že fajčiarom nie ste. Zamyslite sa. Sú 3 hodiny popoludní. Zuby ste si čistili naposledy v 7 ráno. "

Zdroj: leafly.com

Obrázky: chellascommoncents.com theadventureland.com