Jedná sa o konopný extrakt získavaný priamo z vrcholkov kvetov, tzv. šúľkov. Väčšinou má tmavozelenú farbu (vďaka chlorofylu). Jeho účinky sú nepreberné, a preto pôsobí ako na Crohnovu chorobu, nechutenstvo, sklerózu multiplex, chronické bolesti, migrénu, astma, kožné problémy a iné. Za akéhosi objaviteľa Fénixových sĺz je považovaný Rick Simpson, ktorý ho opisuje v dokumente Útek pred liekom.

 

 

 

Ako sa robia Fénixove slzy

Ako to už pri podobných prípravkov býva, najvhodnejšie suroviny, tzn. tie najlepšie šúľky získané len z chemicky neošetrenej marihuany. Na výrobu tohoho extraktu sa využívajú len tie najlepšie druhy konope z Holandska.

Najlepší extrakt získame priamo z palíc jednotlivých rastlín

Ako vlastne vyzerajú

V prípade Fénixových sĺz sa môžeme stretnúť s akousi kvapalinou najčastejšie dávkovanou pomocou striekačky. Užíva sa iba množstvo vo veľkosti zrnka ryže dávkované pomocou striekačky.
 
Mieša sa tiež do rôznych pokrmov a nápojov. Vzhľadom k jeho pálivej chuti to však neodporúčam, pretože ovplyvní celkovú chuť jedla. Fénixove slzy sa tiež dajú zmiešať s rôznymi masťami a krémami a zvonku ich priamo natrieť na postihnuté miesto.
 


Dávkovanie je potom stanovené na 2 "zrnká" denne, najčastejšie ráno a večer.

 


Existujú rozdiely medzi výťažkami z konope rôznych druhov?

Áno, aj tu sa môžeme držať základného rozdelenia na odrody sativa a indica.

  • Sativa - vhodná predovšetkým pre ľudí trpiacimi depresiami a celkovou únavou. Sativa tu pôsobí ako zdroj energie.
  • Indica - má viac relaxačné účniky a je preto vhodná pre väčšinu ochorení. Ukľudňuje a mierne uspáva. 

Výsledek obrázku pro fénixovy slzy

Konope vs. voľne dostupné lieky

"Americké ministerstvo zdravotníctva (Department of Health and Human Services, DC) si už zaregistrovalo desiatky patentov na liečebné využitie synteticky vyrobených kanabinoidov, zatiaľ čo federálne úrady USA ďalej tvrdia, že konope nemá vôbec žiadnu terapeutickú hodnotu."


Doteraz stále nie je známy prípad, kedy by sa človek predávkoval konope, či by konope samotné spôsobilo vážny zranenie, prípadne smrť. Do týchto prípadov sú započítavané tiež extrakty z konope, rovnako ako aj Fénixove slzy. Napriek tomu je dobré dbať na odporúčané dávkovanie a taktiež to nepreháňať. U nás je tento extrakt nezákonný.
 


Fénixove slzy bohužial v obchode nekúpite. Preto vám ponúkame aspoň rad lekárskych mastí z konope Balcan ..