Receptov z konope je veľmi veľa. Je možné ho pridávať do polievok, hlavných chodov alebo si z neho spraviť napríklad čaj. Nielen že táto prísada je zdravá, ale má aj liečivé účinky. Ako príklad si môžeme uviesť konopný čaj, ktorý upokojuje žalúdok a tiež vďaka nemu má človek dobrý spánok.
 

 

Ďalšie plus je, že pri jeho konzumácii sa prejavujú liečebné účinky u ľudí trpiacich Parkinsonovou chorobou, sklerózou multiplex alebo napríklad zhubným nádorom. V dnešnom článku si ukážeme niekoľko receptov čo by Vás mohli zaujať. Prvým z nich sú arašidové koláčiky.

 

 

 

 

Arašidové koláčiky

 

Ingrediencie:

- 2 šálky múky

- 1,5 šálky arašidového masla

- 2-3 vajcia

- 3/4 šálky medu

- 1 šálka masla

- 1 čajová lyžička prášku do pečiva

- 1/2 čajovej lyžičky soli

- 60g jemne preosiatej marihuany

 

Príprava:

Príprava koláčikov je naozaj jednoduchá. Všetky ingrediencie sa premiešajú a potom sa lyžicou umiestňujú malé kopčeky na plech 2-3 cm od seba, kde sa vidličkou mierne stlačia. Doba pečenia je cca. 15 minút. Potom sa plech vyberie z rúry a koláčiky sa nechajú vychladnúť.

 Arašidové koláčiky

 

Tvarohové karbonátky s kanabisom

 

Ingrediencie:

- 1 kocka tučného tvarohu

- 150g tvrdého nastrúhaného syra

- 3 lyžice ovsených vločiek

- 1 vajce

- Soľ, majorán, čierne korenie, cesnak

- Najemno pomleté konopné listy 10 - 20g

Príprava:

Z tohto množstva sa dá vyrobiť asi desať fašírok. Ingrediencie sa premiešajú a vytvorí sa cesto, ktoré sa musí nechať niekoľko hodín uležať. Potom sa tvarujú karbonátky, ktoré sa obalia v strúhanke a usmažia na oleji. Prílohu volíme podľa vlastnej chuti.

 

Konopný karbanát

Kandizované kvety

 

Ingrediencie:

- konopné maslo
- med
- stredne veľké šúľky marihuany (5-10cm)

Príprava:

Ak sa na paliciach vyskytujú semienka, tak sa najprv odstránia. Potom sa konce šúľkov pomocou nite zviažu do slučiek tak, aby sa vzájomne nedotýkali. Na variči sa roztopí konopné maslo v ktorom sa omočia šúľky na 1-2 sekundy. Nie dlhšie z dôvodu, aby maslo nenasiaklo živicu. Šúľky necháme chvíľu visieť, aby z nich odkvapkalo prebytočné maslo. Nakoniec sa obalí v mede a na dva týždne sa zavesí niekam, kam sa nedostane hmyz a med na šúľkoch stuhne. Potom sú pripravené na konzumáciu.

 Kandizované kvety

Konopná čokoládová poleva

 

Ingrediencie:

- 110g konopného masla

- 1-2 lyžičky vanilkovej esencie

- 120ml medu

- usušený marihuanový kvet

 

Príprava:

Konopné maslo sa roztopí v hrnci a pridá sa do neho vanilková esencia, za stáleho miešania med a usušený marihuanový kvet. Poleva je hotová. Používa sa na konopné torty, bábovky, ako zmrzlinová poleva alebo na natieranie sušienok.

čokoládová poleva

Cibulačka Ruderalis

 

Ingrediencie:

- 4-6 stredne veľkých cibúľ

- 30g jemne rozomletého konope

- 4 polievkové lyžice múky

- víno alebo brandy

Príprava:

Cibuľa nakrájaná na tenké plátky sa jemne osmaží do zlatova na masle alebo oleji. Potom sa pridá pomleté konope a zasype sa 4 lyžicami múky a dobre zamieša. Chvíľu dusíme a potom zalejeme litrom vody a necháme variť ešte asi pol hodiny. Môžeme pridať aj víno alebo brandy, záleží na chuti jedinca. Servíruje sa so smotanou, parmezánom a vetvičkou kôpru.

 cibuľačka ruderalis

Plnka z konopných semienok

 

Ingrediencie:

- 200g konopných semien

- 100g maku

- piškóty

- perník na strúhanie

- cukor

- mlieko

Príprava:

Konopné semienka a mak sa zomelú. Zomletá zmes sa pridá do mlieka, ktoré sa varí na miernom ohni maximálne trištvrte hodiny. Aby nám vznikla kaša, tak sa pridávajú za stáleho miešania piškóty a perník. Plnku osladíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí sa použije ako náplň do buchiet, bábovky, koláčov alebo je tiež výborná pri samotnej konzumácii.

Konopná plnka

 

 

Konopné mlieko

 

Ingrediencie:

  • konopné semienka
  • mlieko
  • ovocie podľa chuti

 

 Príprava:

Konopné semienka sa na 24 hodín namočia do vody. Po ubehnutí tejto doby sa voda zleje, semienka prepláchnite a umiestnite do mixéra spolu s mliekom a dôkladne sa rozmixujú. Mlieko sa precedí cez jemné sitko. Na dochutenie sa použije citrónová šťava, rozmixované banány, jahody, mango, škorica, vanilka, ... atď.
 

Výsledek obrázku pro konopné mléko


Neodporúčame tutu prípravu na výrobu omamných produktov. Tento postup môžete využiť jedine po zmene legislatívy SR alebo na výrobky s nižším ako zanedbateľným obsahom THC!

Zdroje obrázků: store.veganza.cz,