• Pomocou nasledovných receptov môžete svoje vianočné chvíle obohatiť o pár kokteilov - presnejšie o pár kokteilov obohatených o liečebné kanabinoidy

Liečebné konope je možné užívať naozaj mnohými spôsobmi - klasickým fajčením, vaporizáciou, kvapkami kapanými pod jazyk alebo napríklad vo forme alkoholu obohateného o liečebné kanabinoidy.

Nech je vaším dôvodom konzumácia medicínskeho kanabisu snaha o vylepšenie zdravotnej kondície alebo si jednoducho chcete spríjemniť chvíle strávené s priateľmi, pomocou nasledujúceho návodu na 6 konopných kokteilov si môžete namiešať špeciálne, sviatočné drinky.

Konopná Vodka

Ešte než sa pustíme do samotných receptov, je potrebné ujasniť si, ako pripraviť absolútne zásadnú, základnú zložku všetkých kokteilov - konopnú vodku. Konopnú vodku aka Zeleného Draka pripravíte s pomocou nasledujúceho vybavenia:

  • Šľahačková fľaša a dusíkovej bombičky
  • Dvojitý hrniec (Mliekovar)
  • Liečebné konope
  • Vodka
  • Tenká látka na prefiltrovanie

Najskôr nalejte 250ml vodky vašej voľby do šľahačkovej fľaše. Do tej pridajte približne 1.5 gramov veľmi jemne nadrveného, ​​liečebného konope a fľašu uzavrite. Pripravte si dve dusíkovej bombičky a zmixujte vodku s liečebným kanabisom - týmto spôsobom bude mix perfektne pripravený na var v dvojitom hrnci. V mliekovaru nechajte mix pobublávať asi 45 minút. Teraz by mal mix už byť jasne zelenej farby. Prefiltruje zmes cez tenkú látku a zbavte všetkých nečistôt a zvyškových kúskov konope.

Je potrebné spomenúť, že chuť konopné vodky býva väčšinou nie práve príjemne horká. Pri mixovaní drinkov s touto ingredienciou teda musíme myslieť na použitie správnych surovín a konečného vybalansovanie chutí.

Teraz, s pripravenou základnou ingredienciou, sa môžete vrhnúť na testovanie niektorého z nasledujúcich 6 Vianočných receptov na konopné koktaily:

1. Konopný Pepermintový Šnaps

Najprv potešíme milovníkov peprmintu a tiež tých, ktorí si na Vianoce radi osladia drink cukrovým lemom. Pripravte si 60ml konopné vodky a 30 ml pepermintového šnapsu, zmiešajte a pridajte na dochutenie ľubovoľné množstvo brusnicového džúsu. Dôkladne premiešajte a pretrepte spolu s ľadom, nalejte výsledný koktail do pohárov na Martini a vyzdobte cukrovým lemom.


2. Vianočná Konopňakoláda

Tento recept je veľmi podobný klasickej piňakoláde, len s trochou vianočného twistu a samozrejme konopné vodky. Pripravte si 30-60ml konopné vodky, 15ml kokosového krému, ananásový džús, 30ml

mlieka, jedno vajce a štipku škorice a muškátového orieška. Všetko pridajte do šejkra a premiešajte s ľadom naozaj dôkladne - tak aby sa vajce kompletne vmixovalo a spojilo s drinkom. Nalejte do poháru a kokteil vyzdobte plátkom ananásu a posypte štipkou škorice.


3. KonoKoňak

Ak nie ste na koktaily s vodkou ako hlavnou ingrediencií, môžete skúsiť takzvaný Cannanog, založený na konopnom rumu. Zmiešajte jemne nadrvené liečebné konope s rumom v pomere 1:3 a mix vložte do rúry pri teplote 176 ℃. Týmto procesom sa látky z konope krásne prepojí s rumom. Mix z rúry vytiahnite po 40-45 minútach a prefiltruje tak, aby v rume nezostali žiadne zvyšky nadrveného konope. Zmiešajte 60ml konopného rumu s vaječným koňakom a môžete veselo vychutnávať.



4. Jahodový Konopný Koktejl

Tento koktail je naozajstná rýchlovka a zároveň pochúťka. Do mixéra pridajte čerstvé jahody, limetkovú a citrónovú šťavu, trochu ananásu, ľad a ľubovoľné množstvo konopné vodky. V mixéri mixujte do tej doby, než sa všetky ingrediencie dokonale prepoja. Nalejte to pohára a ozdobte mentolovým lístkom.


5. Veselý Grinch

Kyslý, zelený, proste notorický Grinch. Presne taký bude aj tento kokteil - zmiešajte kyslý jablkový šnaps, limonádu, sprite a konopnú vodku - všetko v rovnakom pomere. Voalá - veselý Grinch pripravený.


6. Prvá pomoc proti sviatočnej opici

Ak sa zobudíte so sviatočnou opicou na krku, nie je lepší pomoci než poriadne mastné raňajky a poháru Bloody Mary. Vlastne áno, je - ak si namiešate konopnú Bloody Mary. Do šejkra pridajte paradajkový džús, citrónovú šťavu, worcestrovou omáčku, chren, korenie a 30-60ml konopné vodky. Nalejte do pohára, vyzdobte plátkom citróna, olivami a tyčinkou zeleru.


* Dávkovanie konopných požívatín môže byť nevyspytateľné. Pri aplikácii výsledného produktu vždy postupujte opatrne, začnite s malou dávkou a počkajte minimálne dve hodiny, než aplikujete ďalšie. Vždy dbajte na vlastné uváženie. Všetky informácie v tomto článku sú iba informačného charakteru, určené pre užívateľov legálneho konope na predpis. Nikdy neriaďte pod vplyvom medicínskeho konope.