Ľubovník - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
5,80 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8202

ks

Táto bylinná infúzia je ideálna na použitie rôznymi spôsobmi, vrátane hojivých mastí, protizápalových pleťových vôd a masážnych olejov uľavujúcich od bolesti nervov. viac

Ľubovník ( Hypericum perforatum ) - 10ml

Ľubovníkový olej sa vyrába nízkoteplotnou maceráciou (solárnou infúziou) krásnych, jasne žltých kvetov rastliny Hypericum perforatum v organickom extra panenskom olivovom oleji lisovanom za studena, aby sa extrahovali jeho zložky rozpustné v tukoch.

Hypericum perforatum, nazývaný tiež ľubovník bodkovaný, sa tak volá, pretože bežne kvitne a žne sa v čase letného slnovratu koncom júna, okolo sviatku svätého Jána – 24. jún. Bylina sa na sviatok svätého Jána vešala na dvere domov a stajní, aby odháňala zlých duchov, chránila pred škodami a chorobami človeka a dobytka.

Využitie ľubovníkového oleja

Olej z ľubovníka bodkovaného je možné použiť lokálne na liečbu čohokoľvek od ľahkých popálenín, rán a zapálených oblastí až po modriny a kŕčové žily . Je tiež skvelý na zapareniny, vredy a dokonca aj na hemoroidy. Ľubovník bodkovaný sa tiež po stáročia tradične používa nielen pre svoje liečivé vlastnosti, ale aj na liečbu bolesti nervov, vrátane neuralgie a ischias. Ľubovníkový olej má tiež vynikajúce schopnosti tonizovať pokožku, pomáha zjemniť a rozjasniť pleť. Štúdie ukázali, že hlavná aktívna zložka ľubovníka bodkovaného: Hypericín - je silné antivirotikum, najmä proti obaleným vírusom.

Emočne a energeticky je perforovaný ľubovníkový olej dobre známy pre svoje antidepresívne a náladu zdvíhajúce vlastnosti. Má sa za to, že má mierne euforizujúce vlastnosti a je užitočný pri astenii a sezónnej afektívnej poruche. Ľubovník bodkovaný môže tiež pomôcť zmierniť napätie a stres a zvýšiť duševnú jasnosť.

Jedná sa o kozmetický prípravok a je určený iba na vonkajšie použitie. Rovnako ako pri všetkých našich materiáloch by nemal byť používaný interne.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml