Myrha - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
8,90 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8253

ks

Myrhový olej má hrejivé, sladko zemité, hladké, husté, bohaté arómy s vynikajúcimi fixačnými vlastnosťami a možno ho účinne použiť v aromaterapii a prírodných parfumových zmesiach. viac

Myrha ( Commiphora myrrha)

Myrhový esenciálny olej je hydrodestilovaný z divoko vyrobenej bohatej živice malých, tŕnistých stromov Commiphora myrrha rastúcich vo vyprahnutej, slnečnej somálskej krajine.

Stromy Commiphora myrrha so sukovitými vetvami, trojpočetnými aromatickými listami a jemnými bielymi kvetmi pochádzajú zo severnej Indie a severnej Afriky. Kmeň pri prepichnutí vylučuje prírodný oleoresín a svetlo žltá tekutina stuhne do červenohnedých kvapôčok známych ako myrha. Zložka kadidla používaná na náboženské obrady a fumigácie starými Egypťanmi, bola tiež zložkou slávneho egyptského parfumu kyphi a bola dôležitou zložkou pri balzamovaní. Bolo známe, že redukuje vrásky a udržuje mladistvú pleť. Egyptské ženy používali myrhu vo svojich prípravkoch na tvár (má mierne chladivý účinok na pokožku, a tak by bola užitočná najmä v horúcej suchej klíme).

Významná história myrhy siaha tisíce rokov do minulosti a zaznamenáva jej rozsiahle použitie v liečivých prípravkoch, parfumérii, kadidle a rituálnych obradoch. Terapeutické vlastnosti myrhy sa často spomínajú v starom a novom zákone, v Koráne av gréckych a rímskych textoch. Ako opisuje Nový zákon, myrhová živica bola jedným z darov, ktoré mudrci priniesli Ježiškovi (ostatné boli zlato a kadidlo).

Využitie oleja z Myrhy

Živice Commiphora obsahujú výnimočne širokú škálu molekúl, od najprchavejších aromatických monoterpénov až po ťažšie seskviterpénové zlúčeniny – zložky, ktoré majú cenné terapeutické vlastnosti a vlastnosti pre starostlivosť o pleť, ktoré sa dodnes široko používajú v ajurvédskej a tradičnej čínskej medicíne. Esenciálny olej z myrhy je tiež skvelý pre pomoc pri problémoch so zrelou pleťou, ako je začervenanie a zníženie výskytu vrások a jaziev , keď sa pridá do oleja alebo pleťovej vody. Spolu so svojimi hlboko liečebnými vlastnosťami pokožky je myrhový olej tiež užitočný pri zvládaní menších bolestí a zápalov , taktiež pomáha podporovať zdravú činnosť pľúc. Tento esenciálny olej môže tiež pomôcť zmierniť účinok bolestivého menštruačného cyklu podporou celkového zdravia maternice. Myrhový esenciálny olej posilňuje imunitný systém a má celkovo priaznivý vplyv na tráviaci systém.

Emočne a energeticky sa myrhový esenciálny olej často používa počas meditácie na vytvorenie relaxačnej a povznášajúcej atmosféry. Pri rozptýlení môže myrhový olej pomôcť zmierniť nervové napätie a navodiť pocity sily. Môže tiež pomôcť s premýšľaním a stabilizovať roztržitú myseľ.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml