Gáfor - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
5 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8171

Skladom
ks

Gáfrový olej možno na trhu nájsť v troch rôznych farbách alebo frakciách: hnedá, žltá a biela. Hnedý a žltý gáfor sú považované za toxické, pretože obsahujú vysoké percento safrolu a je potrebné sa im vyhnúť, a to aj externe. viac

Gáfor (Cinnamomum camphora) - 10ml


Esenciálny olej z bieleho gáfru je destilovaný parou z konárov a dreva stromu Cinnamomum camphora, pôvodom z Formosa (Tchaj-wan), Číny a Japonska.

Tento botanický druh Cinnamomum camphora má niekoľko chemotypov, ktoré sú výsledkom jeho rôznych podmienok rastu, ako je klíma, pôda, nadmorská výška atď. Aby bolo jasno, tri odlišné esenciálne oleje Cinnamomum camphora sa vyrábajú z troch rôznych chemotypov rastlina:

Hon Sho - gáfrový chemotyp - ktorý produkuje gáfrový olej

Ho Sho - chemotyp Linalool - ktorý produkuje Ho Wood Oil

Yu Sho - chemotyp Cineole - ktorý produkuje olej Ravintsara

Využitie oleja z gáfru

Biely gáfrový olej má širokú škálu lokálnych použití vďaka svojim antibakteriálnym, antifungálnym a protizápalovým vlastnostiam. Pleťové vody a krémy obsahujúce gáfrový olej je možné použiť na zmiernenie podráždenia a svrbenia pokožky a môžu pomôcť zlepšiť celkový vzhľad pokožky. Prenikavá liečiva arómy gáfrového oleja má významný vplyv na podporu čistých pľúc a posilnenie krvného obehu. Často sa primiešava do balzamov, masážnych olejov a krémov na upokojenie tela športovcov. Gáfrový olej je primárnou zložkou mnohých produktov proti kašľu, prechladnutiu a preťaženiu, ako sú masti a výpary na svaly a kĺby. Tento esenciálny olej možno tiež použiť na odpudzovanie lietajúceho hmyzu alebo na osvieženie zatuchnutej posteľnej skrine.

Emočne a energeticky má gáfrový olej upokojujúcu a osviežujúcu vôňu, ktorá sa často používa na liečbu depresie a zníženie stresu. Tento esenciálny olej má tiež sedatívne a antispazmodické vlastnosti, môže pomôcť upokojiť úzkosť.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Parametre

Objem 10 ml