Kôprový olej (Anethum graveolens) 10 ml

Cena
4,60 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
7316

ks

Organický esenciálny kôprový olej je často využívaný v potravinárskom, kozmetickom a zdravotnom priemysle. viac

Kôprový olej (Anethum graveolens) 10 ml



Náš organicky vytvorený éterický olej z kôpru je destilovaný parou z oválnych, tmavo hnedých semien byliny Anethum graveolens, pestovaných v Maďarsku. Vďaka intenzívne sladkému, korenistému a aromatickému buketu nachádza kôprový olej široké uplatnenie vo farmaceutickom, potravinárskom, aromatickom, kozmetickom a zdravotníckom priemysle.



VÝHODY POUŽÍVANIA OLEJA



Olej z kôprových semen je známy svojou univerzálnosťou; je vysoko cenený pre svoje antioxidačné, antimykotické a antibakteriálne vlastnosti. Kôprový olej tiež obsahuje silné antimikrobiálne a antibakteriálne zlúčeniny, vďaka ktorým je užitočným antiseptickým a dezinfekčným prostriedkom pre liečbu rán.

Tento esenciálny olej stimuluje aj syntézu elastínu aktiváciou dermálnych fibroblastov podľa štúdie z roku 2006 v experimentálnej dermatológii. Zvyšuje aj produkciu prekurzora elastínu - tropoelastinu, ktorý sa viaže dokopy a vytvára elastín. Olej z kôprových semien sa často používa aj na podporu trávenia, konkrétne pri ťažkostiach tráviaceho traktu alebo zápche.


Energický kôprový olej podporuje emočné hojenie, reflexiu a introspekciu a prináša mier a pokoj, najmä počas meditácie. Má aj upokojujúci účinok, ktorý pomáha znižovať nervozitu a zmierňuje úzkosť a depresiu. Esenciálny olej z kôprových semien tiež pomáha podporovať pokojný spánok, vďaka čomu je ideálny pre ľudí trpiacich nespavosťou.



VÝROBA



Olej z kôprových semien sa získava zo semien rastliny kôpru, kým kôprový olej sa vyrába z listov rastliny. Olej z kôprového semena je známy svojou intenzívnou korenistou vôňou, pretože v porovnaní s olejom z kôprového oleja má vyšší obsah karyónu, ktorý má silnú, sviežu a aromatickú vôňu. Oleje z listov a zo semien kôpru majú rôzne chemické zloženie, pestré použitie pri varení a veľkorysé možnosti aplikácie v bylinnej liečbe. 

Parametre

Druh Kopr
Terpény limonen, felandren
Objem 10 ml