• Miestne úrady sa zameriavajú ako na obyvateľa Colorada, tak aj na turistov, a medzi miestnymi sa informácie o konope snaží šíriť na dvoch hlavných stupňoch - medzi mladými a tiež medzi rodičmi a ďalšími zodpovednými osobami, ktoré môžu s mladými o tejto problematike diskutovať.

Konečne sa k deťom dostávajú aj iné informácie, než len tie zastrašujúce.

Vďaka legalizácii toho rodičia aj mladí ľudia z Colorada vedia o konope viac, a dokonca o ňom aj viac hovorí.

Z nedávnej správy coloradského health department vyplýva, že užívatelia kanabisu majú oveľa viac vedomostí o zákonoch týkajúcich sa konope, než tí obyvatelia štátu, ktorí ho neužívajú.

Keď v roku 2012 voliči schválili legalizáciu konope, Coloradská legislatíva vyžadovala, aby Department of Public Health and Environment (Coloradskej oddelenia verejného zdravia a životného prostredia) poučilo obyvateľov a návštevníkov o tom, ako bezpečne, legálne a zodpovedne užívať konope, informuje Pueblo Chieftain. Teraz toto oddelenie vydalo 67 stránkovú správu, ktorá informačné snahy hodnotí a ukazuje zmeny v postojoch a vzrastajúca informovanosť o konope a zákonoch, ktoré ho obklopujú.

Rodičia hovorí so svojimi deťmi o konope viac ako kedykoľvek predtým.

Oddelenie vytvorilo dvojbodový postup, pomocou ktorého učia mládež o konope. Najprv učí mladých ľudí, ako im môže užívania kanabisu stáť v ceste pri dosahovaní cieľov. Potom odovzdáva rodičom a ďalším dôveryhodným dospelým také vedomosti, ktoré potrebujú k tomu, aby mohli s mladými ľuďmi o konope hovoriť sami.

Počet dospelých, ktorí sú so svojimi deťmi ochotní o konope hovoriť, vzrástol od začiatku kampane o 12%.

Vzdelávacie kampaň "Good to Know" ("Je dobré vedieť"), ktorá bola spustená v januári 2015 poučila o zákonoch, týkajúcich sa konope ešte viac dospelých. Napríklad väčšina mladých žien v Colorade si je vedomá toho, že užívanie kanabisu počas tehotenstva a dojčenia je spojené s veľkým množstvom rizík.

Obyvatelia Colorada, ktorí užívajú konope, majú viac vedomostí ako tí, ktorí konope neužívajú.

Podľa správy tiež došlo na začiatku kampane na zvýšenie znalosti hlavných zákonov o konope. U dospelých, oboznámených s kampaňou "Good to Know," bola dvaapolkrát väčšia pravdepodobnosť, že ich budú poznať.

V súčasnej dobe majú užívatelia výrazne väčší znalosť týchto zákonov (80%), než tí, ktorí konope neužívajú (59%).

Správa tiež ukázala, že dospelí začali po kampani vnímať riziká konope a jeho účinky na zdravie oveľa viac. Počet dospelých, ktorí vedia o rizikách, spojených s riadením po užití kanabisu, vzrástol o 23%. Počet tých, ktorí veria, že denné užívanie kanabisu môže spôsobiť poškodenie pamäti, vzrástol o 26%.

Túto jar sa objavia ďalšie vzdelávacie snahy, zamerané na Coloradskej užívateľov kanabisu a turistov. Ich cieľom bude informovať týchto ľudí o všetkom, čo potrebujú k tomu, aby sa rozhodovali zodpovedne.

Podľa vyhlásenia CDPHE "bude oddelenie pokračovať v šírení prevencie medzi mladistvými, tehotnými a dojčiacimi ženami."

Zdroj: herb.co

Obrázky: splatterladder.com media2.fdncms.com