• Rhode Island v roku 2006 prijal právne predpisy, ktoré umožňujú pacientom držať a pestovať obmedzené množstvo konope.
  • Zákon zavádza dôverný, povinný, štátom prevádzkovaný register pacientov, ktorý vydáva oprávneným pacientom identifikačné karty.

Obsah štúdie

Dňa 3. januára, 2006, Valné zhromaždenie Rhode Islandu prijalo právne predpisy, ktoré poverili Ministerstvo zdravotníctva (DOH) na zavedenie programu pre registráciu kvalifikovaných pacientov a ich opatrovateľov umožňujúcich držanie a pestovanie obmedzeného množstva marihuany pre osobnú potrebu pre zákonom definované choroby a zákonom vytýčené okolnosti .

Štúdia bola navrhnutá tak, aby popísala formuláciu a realizáciu programu - identifikovať očakávania pacienta pred zápisom a popísať pacientovu vnímavú skúsenosť s procesom zápisu do registra.

Výsledky a závery

Z výsledkov štúdie vyplýva, že 309 rôznych praktických lekárov registrovalo 980 pacientov , čo naznačuje úroveň efektivity programu, ktorá zodpovedá potrebám pacienta.

Neexistujú náznaky toho, že by pacienti zapísaní v programe boli zatknutí alebo trestne stíhaní - a že aj napriek obavy vyplývajúce z tvrdého prístupu štátu vzhľadom na užívanie marihuany, boli pacienti potešení, že program existuje.

Zdroje: štúdie , obrázok: www.ceskenoviny.cz