Calamus - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
11 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8239

ks

Calamus sa v Európe pridával do vína a tvorí aj súčasť absinthu. Calamus má svoje meno tiež uvedené v Starom zákone a hovorilo sa o ňom v Exode ako o prvku posvätného oleja pomazania z Biblie. viac

Calamus ( Acorus calamus)

Olej z kalámusového koreňa je destilovaný vodnou parou z podzemkov kalámusu, pôvodom z Indie, strednej Ázie, južného Ruska a Sibíri a častí východnej Európy. Calamus, často uznávaný ako ideálna bylina pre meditáciu a introspekciu, je odporúčaný svätcami, jogíny a ajurvédskymi filozofmi pre posilnenie mozgových funkcií, zlepšenie pamäti, zvýšenie intelektuálnej kapacity a pre stimuláciu správnej cirkulácie v mozgu.

Rastlina pochádzajúca z močaristých oblastí na severnej pologuli, teplá a korenená a napriek tomu svieža vôňa. Calamus z neho robí jedinečný a obľúbený doplnok kozmetických produktov. Pravekí Egypťania dôverovali koreniu Calamus ako silnému afrodiziaku pre jeho účinnosť pri zlepšovaní zdravia reprodukčného systému. V ajurvédskej tradícii, kde je známa ako Vacha, sa stále používa ako afrodiziakum.

Využitie oleja z Calamusu

Olej z Calamusu obsahuje silné protizápalové zlúčeniny, o ktorých je známe, že pomáhajú znižovať bolesť, začervenanie a opuchy spôsobené zápalom. Pri použití v aromaterapii má Calamus olej ukľudňujúci účinok a osoba, ktorá ho používa, pociťuje sedatívny účinok. Tento esenciálny olej účinne poskytuje úľavu od bolesti , ako je chronická bolesť chrbta. Calamusový olej tiež zmierňuje duševný stres, omladzuje zmysly v obdobiach situačnej úzkosti alebo depresie.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml