Chia - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
6,90 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8204

ks

Olej z chia semienok je skvelým zdrojom vitamínu B3 a zinku, ktoré dodávajú mastnej pleti nádherný lesk. Pomáha tiež obnoviť poškodené vlasy a poskytuje prirodzený lesk. viac

Chia ( Salvia hispanica ) - 10ml

Olej z chia semienok je za studena lisovaný z jedlých semien Salvia hispanica, kvitnúce rastliny z čeľade mätovitých (Lamiaceae) pochádzajúce zo Strednej Ameriky. Chia semienka sú hydrofilné, čo znamená, že ich možno ľahko zmiešať s vodou a dokážu nasiaknuť až dvanásťnásobok svojej hmotnosti v tekutine. Vytvorí slizovitý povlak, ktorý dodáva potravinám a nápojom na báze chia výraznú gélovú textúru.

Olej z chia semienok tiež obsahuje vysoké množstvo omega-3 esenciálnych mastných kyselín milujúcich pokožku: kyseliny alfa-linolénovej (ALA). Táto esenciálna omega-3 mastná kyselina je známa tým, že pomáha budovať kolagén, ktorý upokojuje, opravuje a poskytuje silnú antioxidačnú ochranu zrelej a starnúcej pleti. Je tiež vysoko cenený pre svoje antioxidanty, vrátane kyseliny chlorogenovej a kyseliny kávovej, rovnako ako myricetín, kvercetín a flavonoidy kempferolu.

Využitie oleja z Chia semienok

Olej z chia semienok pracuje s prirodzenou bariérou pokožky, zlepšuje celkový tonus a pevnosť. Chia olej je báječný olej, ktorý má tiež schopnosť obnoviť elasticitu zrelej pleti , čo z neho robí vynikajúcu voľbu pre boj proti vráskam . Antioxidanty v tomto oleji chránia pokožku pred vonkajšími zdrojmi kožného stresu, ako je vietor a slnko, a môžu pomôcť predchádzať vyrážkam a nadmernému masteniu. Olej zo semien chia tiež účinne pomáha upokojiť zapálenú, podráždenú, popraskanú a suchú pokožku a pôsobí ako vynikajúci zvlhčovač pokožky.

Vďaka prítomnosti esenciálnych omega-3 mastných kyselín udržuje Chia olej vlasy hydratované, vyživené a kondicionované lepšie ako akýkoľvek iný produkt. O oleji z chia semienok je známe, že zastavuje rednutie vlasov a opravuje poškodenie.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml