Avokádo - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestovník

Cena
6,50 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8200

ks

Pôsobivý nutričný profil avokádového oleja z neho robí ideálnu prísadu na zahrnutie do receptúr starostlivosti o pleť aj do prípravkov starostlivosti o vlasy. viac

Avokádo ( Persea americana ) - 10ml

Avokádový olej je za studena lisovaný z mäkkej zelenej dužiny nádherného, ​​slnkom pobozkaného avokáda (Persea americana) z Mexika, čím vzniká hustý, zvodný smaragdovo zelený olej s jemnou orechovou arómou.

Avokádový olej, vysoko cenený pre svoje fantastické regeneračné vlastnosti pokožky, vyvážený pomer mastných kyselín, Omega-6 a Omega-9, dáva tomuto oleju ľahko vstrebateľnú textúru. Je známe, že avokádový olej hlboko preniká do pokožky bez toho, aby zanechával pocit mastnoty, takže je vynikajúcim zvlhčovačom, ktorý hlboko vyživuje a zjemňuje pokožku hlboko pod povrchom. Vďaka kombinovanému úsiliu antioxidantov a vitamínu E je avokádový olej prírodným prostriedkom proti starnutiu, ktorý zachytáva voľné radikály spôsobené oxidačným stresom, keď je pokožka vystavená škodlivým environmentálnym stresorom.

Využitie oleja z avokáda

Avokádový olej, jeden z najbohatších zdrojov prospešných mononenasýtených mastných kyselín, ako je kyselina olejová, je mimoriadne dobrý pri hydratácii a zmäkčení pokožky . Avokádový olej má tiež protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť upokojiť podráždenie, začervenanie, svrbenie a opuchy . Persea Gratissima môže tiež pomôcť udržať nechty a okolitú pokožku hebkú a zároveň znížiť lámavosť a hojiť suché, lámavé nechty.

Avokádový olej má širokospektrálne vlastnosti chrániace pred UV žiarením a je možné ho použiť na výrobu vlastnej zmesi opaľovacích krémov. Má tiež chladivý účinok, ktorý upokojuje príznaky spálenej kože alebo pokožky poškodenej vplyvom životného prostredia, a dokonca môže liečiť suchú, podráždenú a šupinatú pokožku spojenú s ekzémom a lupienkou. Avokádový olej je ideálny pre mydlá a exfolianty, ktorým dodáva bohatú textúru. Je tiež skvelým doplnkom hydratačných krémov na telo a tvár, balzamov na pery, rovnako ako šampónov a kondicionérov. Persea Americana možno tiež použiť na oživenie matnosti vlasov a podporu zdravého lesku.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml