Bambucký olej - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
6,90 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8238

ks

Na rozdiel od bambuckého masla, ktoré zostáva pevné a voskovité pri izbovej teplote, má bambucký olej hladkú, zamatovú konzistenciu podobnú typickému oleju lisovanému za studena, čo uľahčuje použitie v kozmetických prípravkoch. viac

Bambucký olej ( Butyrospermum parkii)

Bambucký olej, nazývaný aj olej z bambuckých orechov, je extrahovaný z orechov Vitellaria paradoxa (Butyrospermum parkii), bežne známych ako Shea (Karite) Tree, pochádzajúci z Afriky. Bambucký olej je ľahší a silnejší súrodenec obľúbenejšie hlboko vyživujúce zložky, bambuckého masla.

Bambucký olej možno považovať za frakcionovanú formu bambuckého masla, pretože sa v skutočnosti získava ako vedľajší produkt pri procese výroby bambuckého masla.

Využitie Bambuckého oleja

Pri miestnom použití sa bambucký olej ľahko vstrebáva do pokožky a dodáva intenzívnu vlhkosť bez podráždenia pokožky, zanecháva mastné zvyšky alebo upchávanie pórov. Vďaka tomu je ideálny pre typy pleti, ktorá je mastná, citlivá a zrelá, rovnako ako pre pleť postihnutú akné a ekzémami. Olej z bambuckých orechov, bohatý na zlúčeniny, ktoré obnovujú kolagén , je účinným ošetrením proti vráskam , ktoré vypĺňa pokožku a znižuje výskyt jemných liniek a starnutia. Bambucký (Vitellaria Paradoxa) olej môže byť užitočný pri liečbe popálenín a poškodení slnkom. Je tiež obľúbený, pretože pomáha znižovať výskyt jaziev a strií. Bežne sa vyskytuje v kozmetických produktoch, ako sú pleťové krémy, balzamy na pery a opaľovacie krémy, pretože jeho antiseptické a adstringentné vlastnosti pomáhajú opraviť pokožku.

Pretože má bambucký olej vynikajúce zmäkčujúce a hydratačné vlastnosti, je tiež široko používaný v šampónoch, kondicionéroch a vlasových kúrach. Jeho kondicionačné vlastnosti hydratujú suché, krepaté, poškodené a lámavé vlasy bez toho, aby zanechávali vlasy nepríjemné zapáchajúce alebo ťažké a mastné. Bambucký olej posilňuje vlasy a znižuje ich vypadávanie , čím podporuje rast zdravších a možno aj dlhších vlasov.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml