Opunciový olej (Opuntia ficus-indica) 10ml

Cena
15,40 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
7313

ks

Opunciový olej pomáha udržiavať pleť hladšiu a jasnejšiu, zlepšuje tmavé škrvrny a zjednocuje pleť. Má aj protizápalové vlastnosti a pomáha hojiť rany. viac

Opunciový olej (Opuntia ficus-indica) 10 ml



Náš organicky vytvorený olej z opuncie, známy aj ako olej Barbary Fig alebo olej Nopal, sa lisuje za studena zo semien Optunia Ficus Indica a rastie vo vyprahnutých údoliach juhozápadného Maroka. Výsledný olej má sviežu zelenú farbu a jemnú prírodnú vôňu pripomínajúcu seno. Opunciový olej získal v poslednom čase v odbore veľké uznanie pre svoje vynikajúce bioaktívne zložky (vitamíny A, E a K, mastné kyseliny, fytosteroly a polyfenoly) pri použití v starostlivosti o pleť a kozmetike.

Rastlina ,,pichľavých hrušiek" známa aj ako Barbary Fig, Cactus Pear, Nopal Cactus a rad ďalších bežných mien - je členom rodiny Cactus (Cactaceae) pôvodom z Mexika; bola naturalizovaná a široko kultivovaná na juhu Spojených štátov, v stredomorskom regióne a ďalších suchých až polosuchých častiach sveta. Opunciový olej, extrémne bohatý na vitamín E a antioxidanty, je jednou z najúčinnejších, luxusných zložiek starostlivosti o pleť na trhu.



VÝHODY POUŽÍVANIA OLEJA



Opunciový olej obsahuje vyššie koncentrácie (približne o 150 %) vitamínu E ako v argánový olej, čo pomáha podporovať hladšiu a jasnejšiu pleť; rovnako ako vitamín K, ktorý pomáha zlepšiť vzhľad tmavých škvŕn, hyperpigmentáciu a nerovnomerné tóny pleti. Tento rýchlo sa vstrebávajúci a na živiny bohatý olej má aj vysoký obsah kyseliny linolovej, ktorá pomáha udržiavať pružný vzhľad pokožky a rozjasňuje pleť. Opunciový olej preniká hlboko do pokožky a zaisťuje intenzívnu hydratáciu bez upchávania pórov. Pri použití vo forme nočného séra znižuje výskyt tmavých škvŕn a tmavých kruhov, vďaka čomu je pokožka viditeľne mladšia. Tento olej podporuje pružnosť a poskytuje pokožke jemnejšiu štruktúru.

Prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty v opunciovom oleji pôsobia ako lapač voľných radikálov a bránia im v poškodení, ktoré vedie ku známkam starnutia. Má aj protizápalové vlastnosti, napomáha rýchlejšiemu hojeniu rán a môže dokonca zahojiť poškodenie spôsobené UV lúčmi a znečistením životného prostredia. Jeho obsah bohatý na živiny pomáha podporovať aj lesk, hydratáciu a omladenie vlasov a nechtov. 

Parametre

Terpény terpinolen, terpineol
Objem 10 ml