Fenikel - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
8,30 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8229

ks

Esenciálny olej sladkého feniklu má arómu stredného tónu. Aróma je svieža, sladké, zemité a korenisté podobné anízu. Často sa používa v prírodnej parfumérii, aby pomohol dotvoriť aromatické zmesi. Zvlášť dobre sa mieša s ostatnými esenciálnymi olejmi z rodiny citrusov, mäty, dreva a korenia. viac

Fenikel ( Foeniculum vulgare ) - 10ml

Feniklový esenciálny olej je destilovaný parou z divoko vyrobených malých aromatických semien kvitnúcej byliny Foeniculum vulgare dulce rastúcej na maďarskom vidieku.

Existujú dva typy feniklových esenciálnych olejov: horký/bežný fenikel (F. vulgare var. amara) a sladký fenikel (F. vulgare var. dulce). Chemicky sa líši tým, že olej z horkého feniklu obsahuje 15 – 23 % ketónového fenchónu, a preto je potrebné sa mu v aromaterapii a domácom použití vyhnúť. V aromaterapii sa používa iba sladký feniklový olej. Esenciálny olej zo sladkého feniklu, ktorý je už od staroveku široko používaný ako všestranná a účinná aromatická bylina na zmiernenie tráviaceho a dýchacieho preťaženia a nepohodlia, možno tiež použiť na mnohé podobné terapeutické účely.

Využitie feniklového oleja

Feniklový esenciálny olej podporuje zdravú činnosť pľúc. Môže pomôcť upokojiť spastický kašeľ a zmierniť drobné vedľajšie účinky astmy. Tento esenciálny olej môže tiež pomôcť znížiť aktivitu nežiaducich baktérií alebo plesní, môže pomôcť upokojiť zápal a často sa používa na správne fungovanie lymfatického systému. Feniklový olej je adstringentný aj čistiaci, a preto je užitočný pri riešení zrelej pleti a pri vyrovnávaní suchých alebo mastných typov pleti. Fenikel je možné tiež použiť na väčšinu typov pleti. Aj tie, ktoré potrebujú zmeny v závislosti na ročnom období. Fenikel je tiež považovaný za prospešný olej na udržanie alebo podporu mladistvej pleti, napríklad v prípade začervenanej pleti mladistvých, akné.

Emočne a energeticky feniklový esenciálny olej upokojuje a povzbudzuje. Jedinečná aróma feniklu je skvelá pre zmiernenie starostí a povzbudenie duševnej jasnosti bez toho, aby spôsobovala ospalosť. Vďaka svojej všestrannej aróme je možné feniklový olej pridať do mnohých rôznych difuzérov, aby sa zvýšili ich aromatické a aromaterapeutické výhody.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml