Marula - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
9,10 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8206

ks

Marulový olej, ktorý si vyslúžil prezývky ako Elixír mladosti a Tajomstvo africkej krásy, je už dlho uctievaný juhoafrickými ženami, ktoré ho používajú na rôzne kozmetické aplikácie na prirodzené zmäkčenie, výživu a revitalizáciu pokožky a na podporu rastu vlasov. viac

Marula ( Sclerocarya birrea ) - 10ml

Marulový olej je extrahovaný z jadier (orechov) plodov divoko rastúcich stromov Sclerocarya birrea rastúcich v tých najpanenších a najotvorenejších lesoch subsaharskej Afriky.

Plody marula sú veľké asi ako slivka s kožovitou šupkou, ktorá je po úplnom dozretí jasne maslovo žltá. Chuťovo šťavnatá biela dužina ovocia obklopuje tvrdú hnedú kôstku, vo vnútri ktorej sú semená tak bohaté na olej, že aj stlačenie rúk môže uvoľniť bohatý výnos. Ovocie je obľúbené nielen medzi Afričanmi, ale aj u slonov, o ktorých je známe, že cestujú stovky kilometrov, aby ich zjedli. Z plodu marula pochádza aj obľúbený africký likér Amarula.

Využitie oleja z maruly

Marulový olej, ktorý sa široko používa v kozmetických aplikáciách, podporuje zdravie pokožky, opravuje poškodenie pokožky spôsobené znečisťujúcimi látkami, znižuje výskyt vrások a škvŕn , uľahčuje hojenie rán a zabraňuje strate vlhkosti pokožky. Ako ľahký a nekomedogénny olej, ktorý vykazuje antimikrobiálne vlastnosti, je olej zo semien Sclerocarya Birrea obzvlášť jemný, takže je ideálny na upokojenie pokožky náchylnej k akné. Je tiež účinný pri upokojení svrbenia pri aplikácii na poškodenú pokožku spôsobenú ekzémom, psoriázou alebo suchou pokožkou.

Marulový olej obsahuje veľké percento mononenasýtených mastných kyselín a prírodných antioxidantov, čo z neho robí jeden z najstabilnejších dostupných olejov. Marulový olej, najbohatší rastlinný zdroj Omega-9 mastných kyselín, chráni pokožku hlavy pred škodlivými baktériami a zápalmi. Vyrovnáva prirodzené oleje na pokožke hlavy bez toho, aby zanechával mastné zvyšky, a posilňuje vlasové pramene proti poškodeniu spôsobenému drsnými účinkami počasia.

Tento úžasný olej prospieva nielen pokožke a vlasom , ale aj komunitám, ktoré ho produkujú. Marulový olej bol darom prírody, ktorý prispel k vidieckemu a sociálnemu ekonomickému rozvoju afrických komunít, kde posilňoval, povzniesl ženy a poskytoval udržateľný príjem rodinám v kmeňových krajinách.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml