Muškátový oriešok - 100% prírodný esenciálny olej (10ml) - Pestík

Cena
7,90 €

Výrobca
Pěstík

Kód produktu
8214

ks

Esenciálny olej Muškátový oriešok má korenistú arómu s ľahkou, veľmi sviežou, sladko-korenenou, vysoko aromatickou vôňou. Vhodné na mnohé použitia, najmä gurmánska, strúhané alebo práškové verzie muškátového orieška, ktorá bola vysoko cenená už od starovekých civilizácií Indie a Egypta. viac

Muškátový oriešok ( Myristica fragrans ) - 10ml

Esenciálny olej z muškátového orieška je destilovaný parou z bohatých, hnedých, slnkom vysušených jadier vysokých stromov Myristica fragrans, nazývaných aj muškátové stromy východoindické, ktoré divoko rastú v tropických lesoch Indie.

Muškátový oriešok pochádza z Moluk (historicky známych ako Ostrovy korenia) a všeobecne sa pestuje v oblastiach okolo Indonézie. Muškátový oriešok sa používajú ako kulinárske korenie vo všetkých kútoch sveta po mnoho storočí. Prvýkrát bol zaznamenaný v sanskrte ako Jaiphal a verilo sa, že ho do Európy priniesli arabskí obchodníci.

Využitie oleja z muškátového orieška

Rovnako ako mnoho korenín a bylinných olejov je olej z muškátového orieška veľmi užitočný pre občasné nevoľnosti v žalúdku a pomalé trávenie. Spolu s podporou zdravého trávenia môže byť esenciálny olej z muškátového orieška taktiež obrovskou podporou pri zvládaní menších bolestí a zápalov. Tiež pomáha zmierniť nežiaduce svalové kŕče. V masážnej zmesi jemne hreje a to spolu s jeho protizápalovými vlastnosťami ho robí užitočným pri liečbe boľavých kĺbov a svalov. Tento esenciálny olej je tiež užitočný, keď chcete znížiť výskyt nežiaducich baktérií a plesní. Je tiež upokojujúca pre pokožku a podporuje hladkú, mladistvo vyzerajúcu pleť - a podporuje emocionálnu rovnováhu a pohodu, pokiaľ je používaný aromaticky.

Emočne a energeticky je esenciálny olej z muškátového orieška oceňovaný v dobách situačnej depresie a môže pomôcť zmierniť obavy a zlepšiť negatívne myslenie. Je to povzbudzujúce a stimulujúce, a zároveň hrejivé a prívetivé.

Ako používať

Olej je vhodný používať na aromaterapiu.

Olej je možné použiť na obohatenie kozmetických krémov, na kúpeľ či masáže.

Jedná sa o kozmetický prípravok , nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre

Objem 10 ml